Wiele przedsiębiorców otwierając biznesu musi poznać branże, szanse, możliwości i ile kasy trzeba włożyć w taki biznes. Dzisiaj opowiemy nieco o jednym z tych z segmentów, do którego "pchają się" drzwiami i oknami ludzie, aby otwierać swoje biznesy. Co to jest horeca i jak otworzyć biznes w takiej grupie. Warto też zastanowić się, czy to się jeszcze opłaca w dzisiejszych czasach. Zapraszamy do publikacji.
Co to jest horeca - definicja
Pierwsze, najważniejsze pytanie, co to jest horeca? Wiele ludzi spotka się z tym pojęciem, a nawet nie zdaje sobie sprawy, co pod nim się kryje. Horeca to skrót od słów hotele, restauracje, catering, czyli miejsce związane ściśle z działalnością dla innych osób. To bardzo trudne i konkurencyjne branże, również z dużą tendencją na sezonowość. Jeśli chcesz otwierać biznes w tej branży, musisz ją dobrze poznać, tak samo konkurencje i szanse. Potrzebny jest pomysł, aby Cię zauważono.
Współpraca z tym segmentem
Sporo osób decyduje się na współpracę właśnie z tym segmentem, nie zdając sobie nawet sprawy, co to jest horeca. Wchodzą w to, a potem zastanawiają się, co jest nie tak i czemu są tam takie firmy a nie inne. Najważniejsze jest odpowiednie poznanie czy to klientów, czy współpracowników. Na naszym blogu znajdziesz więcej informacji na temat tego pojęcia i innych zagadnień związanych z tą tematyką.